24.6.2011

24.06.2011 Treenaamista, DAP, kisaamista jne.. 2 käppänää ja kelpie..

12.06.-13.6.
Ostin Miian (pieneläinhoitaja, agilitykouluttaja) suosituksesta Wilmalle D.A.P. -kaulapannan, jotta jos se rauhoittaisi Wilman käytöstä ulkona, muihin koiriin suhtautumista, uusiin asioihin tottumista jne.


No sitten sunnuntaina oltiin Helsingissä bc/ak erkkarissa, hain jossain vaiheessa Wilman autosta seuraamaan kehän reunalle vähäksi aikaa menoa. Koirat meni metrin päästä edestämme ja takana pari koiraa taisteli ja murisi -> Wilma ei reagoinut ollenkaan, kumpaankaan ärsykkeeseen.
Olin todella yllättynyt, koska olen ollut Wilman kanssa ennenkin näyttelyssä, mutta ei siellä ole ehditty katsoa näyttelyä tuolla tavalla rauhassa.


18.-19.6. TSKK:n kesäpäivät Kuralan Kartanotilalla
Olin ilmoittaunut kesäpäiville Wilman kanssa, koska ohjelmassa oli mm. agilitya, koiratanssia jne. Lähdettiin kesäpäiville kimppakyydillä; Eija ja Kosti tuli meidän kyydillä sinne.


No totesin, ettei Wilma jaksaa tänään paljoa, joten en ottanut Wilmaa ollenkaan koiratanssiin, vaan Anulla oli Siru (akn) mukana, niin treenasin Sirun kanssa koiratanssitemppuja. Treenaaminen oli mielenkiintoista ihan erilaisen koiran kanssa.
Agilitya tehtiin hiukan ja kontakteja treenattiin, mutta lauantaina rataa ei treenattu, kun Wilma ei halunnut tulla radalle. Treenasin Kapun kanssa rataa.
Illalla oli leirikaste/temppurata, jossa piti heittää mm. hevosenkenkiä lampputolppaan, kuljettaa maitokärryillä vähintään yhtä koiraa n. 10 m matka, vadissa oli vettä ja makkaranpala, makkaranpala piti saalistaa sieltä, istua kerran matkalla, hypätä kivipöydälle ja sieltä alas, kiertää puu ja pujotella puiden välissä maaliin ja ekasta tehtävästä - viimeiseen otettiin kokonaisaika -> tein tämän Sirun kanssa, koska Wilma ei olisi ikinä ottanut sitä makkaranpalaa sieltä vadista..
Onneksi mentiin kotiin yöksi, koska Wilma lepäsi riittävästi ja su saatiin jotain tehtyäkin leirillä.
Wilman kanssa hiukan agilitya ja muuten hengailua.


20.06.
Sirun omistaja oli sairaalassa ja Anulla työpäivä, joten otin Sirun ja Kapun hoitoon Anun työpäiväksi, tosin oli pakko ottaa myös Anun auto käyttöön, koska siellä oli Sirulle jo valmiiksi häkki.


Aamusta vein Anun töihin ja sitten vielä takaisin kotiin hetkeksi. Kapu pääsi meille sisälle siksi aikaa, kun menin pakkaamaan itselleni ja Wilmalle tavarat mukaan ja kävin suihkussa.


Sitten lähdin liikenteeseen ja kävin kaikkien kanssa ulkoilemassa, ensin ihan puoli minuuttia Wilma ja Kapu sai juosta kahdestaan vapaana, jonka jälkeen otin Sirun autosta ensin hihnaan ja hetken päästä päästin vapaaksi. Kaikki kolme ulkoili kauniisti vapaana. Siru totteli todella mahtavasti ja kaikilla oli kivaa. 
Siinä tehtiin alkulämmittely, jonka jälkeen siirryin hallille treenaamaan pienet treenit kaikkien kanssa.


Ensin treenasin Wilman kanssa; tehtiin kivaa rataa sekä paukuteltiin keinua.


Seuraavaksi pääsi Kapu treenaamaan; Kapu innoistui todella kovasti lelusta, jota ei ollut ennen nähnyt, nyt lelussa on reikä. Ei haittaa! Kapulla oli vauhtia todella paljon ja hauskaa oli taas treenata hetki Kapun kanssa.


Sitten lopuksi oli Sirun vuoro. Siru meni kanssa kovaa, mutta oli hauskaa treenata ja kokeilla ihan erilaista koiraa ohjata. Siru oli todella tottelevainen koko päivän ja kiltti.


Treenien jälkeen menin samaan paikkaan jäähdyttelemään ja ottamaan kuvia kolmikosta.


21.06.
Tämän kevään viimeiset toko-treenit, johon tehtiin Minnan kanssa sellainen "temppurata", jossa piti tehdä erilaisia juttuja, jokainen koirakko vuorollaan. Wilma pääsi näyttämään mallia ja teki todella mahtavasti töitä.
Jonka jälkeen sai hetken seurata menoa ja pääsi autoon odottamaan myöhempää ajankohtaa.
Lopuksi oli pullakahvit ja jokainen koira sai herkkupussit.


22.06.
Oltiin Mynsk:in epiksissä mini/startti -luokassa kisaamassa, hakemassa vauhtia, motivaatiota sekä intoa. Sekä syy olla starttiluokassa, oli myös se, että emännän piti ehtiä hakemaan isäntä kotiin ja lähteä töihin ajoissa.
No radalla oltiin 15,15 sekuntia, aikaisemmin oli heittänyt, että viivyimme radalla ehkä 15 sekuntia.. Sijoituttiin kolmanneksi...
Wilma oli kisapaikalla todella nätisti, kun katsottiin kisoja. Miian kanssa veikattiin, että meillä on ollut apua D.A.P. -pannasta.
Aiotaan osallistua seuraaviinkiin kisoihin, jos vaan päästään..


Nyt kaikille hauskaa juhannusta ja muutenkin mukavaa kesää...
Wilmalla on nyt taukoa treenaamisesta, koska emäntä tekee yövuoroja.






Siru, Kapu ja Wilma



Siru, Kapu ja Wilma


Siru = australian kelpie


KAPU JA WILMA


KOKO KOLMIKKO KILTISTI MAKAAMASSA MAASSA JA KUVATTAVANA.


SIRU


KAPU



WILMA


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti