22.3.2010

22.03.2010

Muutamat treenit olleet viime kirjoittamisen jälkeen ja muutakin tapahtunut.



20.03.2010 Wilma silmätarkastuksessa koirakissaklinikalla. Pitää mennä varmuuden vuoksi vuoden päästä uudelleen tarkastukseen.


Lausunto: "oikean silmän takasauma tiivis ja hiukan minihelminauhamainen", muuten terveet silmät. Sanoi, ettei välttämättä ole mitään, mutta kehotti varmuuden vuoksi kontrolliin 12 kk:n päästä.


Joten kasvattajan kanssa sovittiin, että jalostuskäyttöä siirretän sinne seuraavaan silmätarkkiin saakka. Kasvattajalla ei ole kiire käyttää Wilmaa jalostukseen.


Ja silmätarkastuksen jälkeen hain Kapun meille hoitoon ja Kapu oli meillä su iltaan asti. Sitten olin katsomassa TSAU:n agilitykisoja sekä illalla oltiin isännän kanssa yhdessä käyttämässä koiria koirapuistossa.


Eilen su oltiin Wilman ja Kapun kanssa tapaamassa muita käppäniä Luolavuoren koirapuistossa. Sinne tuli 4 muuta käppänää.


Koiriksesta lähdettäessä pakkasin koirat autoon ja menin katsomaan TSAU:n kisoja.
Nyt kun olen saanut päähäni enkä enää ajatuksestani luovu, niin meille on suunnitteilla bordercollie seuraavaksi. TSAU:n kisoissa tapasin yhden tutun ja en muistanu/tiennyt, että hänellä on bordercollieita niin juteltiin bortsuista ja kasvattajista. Hänen kanssaan vaihdettiin yhteystietoja ja sovittiin että ollaan yhteydessä, että voin ottaa häneen yhteyttä jos on kysymyksiä.


Torstaina meillä oli Tiina Jaakkola sijaiskouluttaja agitreeneissä, kun oma kouluttajamme oli työmatkalla. Otettiin tekniikkatreeniä. Eli ohjaustekniikoita, takaa kiertoja ym. Palkkausta ja ohjaamista.


Sain Tiinalta paljon uusia hyviä vinkkejä Wilman kouluttamiseen ja treenamiseen. Todella hyvät treenit oli. Olen ollut tyytyväinen valintaani treenipaikaksi.
Juteltiin Anun kanssa, että mahdettaisiinko saada koirat kisavalmiiksi elokuun loppupuolelle mennessä. Silloin olisi sellaiset kisat, joihi olisi kiva osallistua.


No Tiinallekin laitoin postia ja kystyin hänen mielipidettään, että onko mahdollista, että olisimme kisavalmiita elokuun loppupuolella ja sovittiin, että Tiina tulee välillä katsastamaan ollaanko saatu treenattua riittävästi ja voi sitten samalla antaa vinkkiä.


Tiina itsee kisaa westie Rontin kanssa agilitya 3-luokassa. Mikä on hienon näköistä.


Ollaan aloiteltu Wilman kanssa taas uusien temppujen opettelemista. Harjoiteltiin taas jonkin ajan jälkeen ryömimistä sekä rupesin opettamaan kieppiä Wilmalle. Anun kanssa jutellessa kuitenkin tuli mieleen, että pitäisikö opettaa eri käskyt eri päin pyörähtämiselle. No tämä asia jätetään hautumaan.


Wilma menee Noralle siistittäväksi luultavasti 02.04.2010.

Ensi viikon treenejä taas odotellaan innolla.


Tuossa välissä treeneissä otettiin vähän tekniikkana ohjaamista sekä vähän erilailla sijoitettuja esteitä, jolloin piti miettiä miten ja mihin ohjaa koiraa.


Tiina suositteli Wilman kanssa treenaamista ihan huviksi, siis että Wilma saisi ihan huvikseen juosta kentällä niinkuin haluaa ja suorittaa esteitä. Nimittäin Tiinan vetämissä treeneissä Wilma oman vuoron alussa paineli itsekseen pitkin kenttää ja putkia. Täytyy vain yrittää päästä välillä hallille niin, että siellä olisi muita ja joku kenttä vapaana, niin saisi päästää neiti tekemään hupitreeniä.


Täytyy nyt sitten jatkaa sitä sopivan bortsun metsästämistä ja kasvattajiin tutustumista. Muuten näin myös kisahallissa sunnuntaina ihanan pienen bortsu pennun joka oli vissiin n. 5 kk vanha. Jaahas..palaillaan taas kun on jotain kirjoitettavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti