5.10.2011

5.10.2011 agi-treenit, agi-päivä lempäälässä..

Viime torstaina kävin treenaamassa Wilman kanssa keinua ja keppejä, kun Miia oli hallilla joka tapauksessa omissa treeneissä. Kokeiltiin pitkästä aikaa mennä ihan keinua keinuna, mutta säädettävällä keinulla ihan matalana. Meni ihan todella mahtavasti, vaikkei hidastamatta mentykään keinua, niin silti teki todella mahtavasti siihen nähden miten ollaan keinua tehty monta kuukautta.

Mentiin aika leveää kujaa nyt, kun ei olla vähään aikaan harjoiteltu keppejä.
Wilma sai kepeistä ruokansa palkaksi, joten aina silloin ainakin löytyy vauhtia.

--------

Sunnuntaina oltiin Kääpiösnautsereiden ja Kääpiöpinsereiden agility päivässä Lempäälässä, jossa kouluttajana oli Harri Huittinen.
Aamulla lähtö oli aikaisin, todella aikaisin.. Herätys jo viiden jälkeen ja lähtö kotoa kuuden aikoihin.. Matkalla haettiin vielä Miia ja Priima mukaan.
Sitten lähdettiin ajamaan kohti Tamperetta. Oli onneksi kaunis aamu ja matka meni mukavasti jutellessa..
Perille päästyämme käytiin koirien kanssa lenkillä ja sitten mentiin sisälle katsomaan mitä tapahtuu. Päästiin melkein heti tutustumaan rataan, joka oli mielenkiintoinen..
Opettelimme samalla uuden tavan toimia radalla.

Ratapiirustus tulee tähän, kunhan saan sen sähköiseen muotoon ensin.

Olimme Miian kanssa samassa ryhmässä ja rata oli hauska.
Wilmalla riitti yllättävän hyvin energiaa ja virettä vieraassa hallissa. A-esteelle Wilma ei pystynyt millään pysähtymään, oli ilmeisesti Wilman mielestä liian liukas.
Muuten teki kaiken radalla aika hyvin, jos vain osasin ohjata riittävän hyvin.
Harri on hyvä kouluttaja ja osasi antaa todella hyviä vinkkejä. Sekä osasi kouluttaa juuri Wilmaa.
Harrin vinkki oli myös vireen laskiessa; pistä koira haukkumaan, koska haukkuminen nostaa Wilmalla virettä.
Wilman vire oli ensin hyvä, mutta koska kontaktien takia piti palkata namilla, niin ilmeisesti namien syömisestä laski vire.
Harri myöskin kehoitti käyttämään palkkana lelua, joka olisi mun kädessä kiinni ettei palkka aina menisi musta poispäin. Eli yritetään käyttää niin paljon kuin mahdollista namitaskua, jossa on sisällä Wilman lempi latex-lelu.

Ei ollut kontaktihakuisuutta, mutta saattoi auttaa, kun käytiin ennen omaa vuoroa toisella kentällä vähän tutustumassa halliin ja esteisiin ja siellä laitoin etupalkan putkelle.
Lähdöt selkeät vain yksi selkeä käsky sekä ajoittain palkkaamista paikallaolosta lähdössä.

Ohjataan minikoiraakin suorana. Pussi oli väriltään musta, mutta ei mitään ongelmaa. Erilainen rengaskaan ei tuottanut ongelmaa ja jätin koiran renkaaseen nähden vinoon.

Puomi meni aika rauhallisesti, mahdollisesti johtui vireen laskusta, mutta koira ei ottanut mitään ongelmaa uusista esteistä.

Kokeiltiin myöskin vieraan paikan erilaista keinua. Ei mitään ongelmaa. Siis ihan vain Wilma sai pamautella itse sitä ja palkkasin siitä. Itse kiipesi keinulle mikä oli todella hienoa.
Myöskin yllätyin Wilmasta, kun Miia halusi treenata Priiman kanssa etupalkalla A:ta, niin jätin Wilman vähän kauemmas ja annoin sille lelun, niin leikki tyytyväisenä lelulla, kun Priima treenasi.
En olisi uskonut, että jää sinne. Kylläkin kerran tuli katsomaan mitä Priima saa, mutta silloin Priima vei lelun, joten sen jälkeen ei luovuttanut lelua.

----------

Maanantaina tuli Morriksen ja Ruudun pennuille ikää täyteen 5-viikkoa. Perjantaina edessä on pentujen katselureissu ja Santtukin pääsee tapaamaan kasvattajaa. Miia lähtee myös katsomaan pentuja.
Jännityksellä odotamme tietoa saadaanko oma pieni bc tänne kotiin.

Myöskin maanantaisin nykyään koulutan alkeiskurssilaisia, joiden kouluttaminen on aika antoisaa ja on oppivaisia koiria kaikki meidän ryhmässä.

---------------

Eilen oli agilitytreenit ja harjoiteltiin taipumista. Johon piti ottaa oma käsky; otettiin Kierrä. Wilma oppi ainakin helposti. Sen jälkeen päästiin tekemään keppejä ja sitten lopuksi tehtiin eteenlähetys/irtoamistreeniä, jossa Wilma ruoan palkaksi.

Wilman vire oli treeneissä ihan mahtava.

------------------

Wilman kanssa ulkoilut alkaa olemaan koko ajan helpompia, kunhan muistaa olla itse hereillä.
Huomenna mennään Jemiinan kanssa jälleen lenkille Hirvensaloon ja perjantaina lähdetään katsomaan pentuja.


Ja sitten taas vähän kuvia..
Kuvissa ollaan Rontixin Tiinalla kynsienleikkuussa ja aktivointi/pantakoulutuksessa. Wilma oli ihan innoissaan, kun Tiina naksutteli hänelle.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti