30.4.2010

30.04.2010

Eilen oli jälleen agilitytreenit ja meni taas todella upeasti.



Eka rata joka mentiin meni täydellisesti.Wilmalla oli todella hyvä vire ja kuulolla todella upeasti.
Meillä oli sijaiskouluttaja Miia Anttila ja oli todella hyvät treenit ja saatiin paljon vinkkejä ja ihanasti positiivista kannustusta. Miialle kiitos hyvistä treeneistä.
Jotenkin nyt on tullut sellainen fiilis, että Wilma on kaivannut innostuakseen näitä treenejä, missä on vauhtia ja juostaan enemmän suoria, ettei ole niin paljon tekniikkaa, siis että radassa on jonkin verran vaikeaa tekniikkaa, mutta myöskin ihan sitä helppoa ja esim. juostaan enemmän suoria estejonoja.
Tällä kertaa myös oli vain 5 koirakkoa, joten ehdittiin kunnolla treenata jokainen vuorollaan.
Miialle kiitos, että kokeilit innostuuko Wilma vetoleikeistä ja sait Wilman hallilla leikkimään vetoleikkejä, Miia kokeili ensin omassa taskussa olevalla vetolelulla ja sitten otin seuraavalle radalle oman vetolelun koekäyttöön, joka menikin jo hiukan rikki. Oli toista kertaa käytössä. No toivotaan, että toinen kotona oleva karvalelu kestää vähän kauemmin. Aion kyllä silti jossain vaiheessa ostaa Wilmalle uuden sellaisen samanlaisen karvalelun.


Kun mentiin ensimmäistä rataa toista kertaa, kokeilin kuinka kauas Wilma antaa mun mennä, pääsin kahden esteen taakse ja siitä sitten lähetin Wilman liikkeelle.
1. Rata
Lähdettiin hypyn takaa , josta mentiin suoraan pituudelle, pituudelta mutkaputkelle, josta mentiin hypyn kautta toiselle mutka putkelle, josta mentiin hyppyneliöön ja hyppyneliöstä mentiin taas mutkaputkelle, josta mentiin hypyn kautta toiselle putkelle ja putkesta tultiin viistosti kolme hyppyä loppusuorana. Eli yhteensä 16 estettä. Meni ekalla kerralla parhaiten.
Muutaman kerran ajauduin liian lähelle putkea, jolloin liike pysähtyi liian nopeasti ja silloin ei Wilmakaan mennyt putkeen kovin helposti. Myöskin toisella kerralla ekaa rataa mentäessä ajauduin liian pitkälle itse ja työnsin Wilman hypyn ohi.
2. Rata
Ekat kolme estettä samalla tavalla, sitten hyppy, josta mentiin melkein suoralle putkelle, josta ensin hypättiin suoraan, sitten hypättiin vasemmalla oleva hyppy tulosuunnasta ja sen vieressä hyppy, joka hypättiin takaa, josta mentiin taas sille lähes suoralle putkelle, josta mentiin hypyn kautta mutka putkella, josta tultiin kaksi hyppyä loppusuorana. Tätä rataa ei voitu tehdä kuin kerran, kun jouduttiin yhtä kohtaa vähän liikaa jankkaamaan ja meinas loppua Wilman into. Päästiin onneksi lopettamaan hyvään harjoitukseen, siis varsinkin alun jälkeen meni todella hyvin.

Tehtiin tällä kertaa rataa jossa saatiin oikeasti juosta ja ei ollut ihan niin paljon vaikeita käännöksiä.


Odotetaan innolla seuraavia treenejä ja treenaaminen ei tunnu enää lähellekään aina niin vaikealta, kun on saanut Wilman innostumaan lajista. Harmittaa vain, että väkisinkin tulee taukoa, viimeistään kun Wilmalla alkaa juoksut. Ja luultavasti kesätauko on viikot 26-30.


Niitä tässä odotellaan, milloin olisi alkamassa. Wilman käytös vain ei yhtään viittaa siihen, että olisi alkamassa, kun on niin kuulolla koko ajan, mutta saa nähdä koska sitten alkavat.


Tänään odoteltiin Santtua töistä kotiin parkkipaikalla ja otettiin vähän pakittamista sekä tanssia. Siis tanssi -käsky tarkoittaa, että Wilma nousee takajaloille seisomaan/liikkumaan, pysyy yllättävän kauan siinä vaikka alusta olisi epätasainenkin. Yritän opettaa Wilmalle paljon erilaisia juttuja, joka myöskin parantaa sitä yhteistyötä agilityssa.


Kyllä on tullut paljon hyötyä siitä, kun kotona ja ulkoillessa treenattu temppuja sekä toko-juttuja. Wilma on jotenkin innostuneempi koko ajan toimimaan yhdessä.


Äsken otettiin Wilman kanssa odottaessani teeveden kiehumista niin jalkojeni kiertämistä kahdeksikkona sekä minun ottaessani askeleita Wilma pujottelee jalkojen välistä.


Olen myöskin viime päivien aikana katsellut youtubesta koiratanssi videoita ja yrittänyt sitäkin kautta keksiä mitä rupeaisin opettamaan Wilmalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti