30.1.2011

30.01.2011 Aksatreeneistä

Meillä vaihtui kouluttaja tällä viikolla ja Wilma selkeästi päätti näyttää Annalle. Vauhtia oli enemmän kuin pitkään aikaan ja vetoleikitkin kiinnosti. Rata oli kiva ja sopivan haastava. Vauhtia oli vain niin paljon, ettei emäntä meinannut välillä pysyä perässä.

Ensimmäisellä radalla oli aika vaikeasta kulmasta putkeen sisäänmeno, kun putki oli vielä puomin alla. Sain sitten lopulta Wilman sinne ohjattua, mutta oli todella vaikea. Sitten itse ennakoin hiukan liikaa ja lähdin liikkumaan takaakierron lähetyksestä liian aikaisin, ja Wilman vauhti pysähtyi. Mutta muuten meni todella hienosti.
Myöskin ekan radan lähdössä Anu auttoi Wilmaa odottamaan lähdössä lupaa ja sitten mentiinkin lujaa. Toisessa lähdössä Wilma pysyi hyvin, ei edes meinannut varastaa.

Seuraavalla radallakin Wilmalla oli vauhtia ja onnistuin tekemään onnistuneen takaaleikkauksen putkelle, kun ei ihan onnistunut muuten kääntö putkeen.

Nykyään mennään jo kontaktit ilman hihnaa molemmat. Kokeilin itsenäisissä treeneissä ensin puomilla ja a:lla, mutta niissä tuli aina liian lujaa. Sitten päätin kokeilla osaako Wilma sen kontaktitekniikan joka hänelle on opetettu ja kyllä osasi, ei vain vielä osaa säädellä vauhtia, että pystyy pysähtymään.

Vielä pitää saada Wilman keinukammo ohi ja sitten kontaktit kuntoon sekä kepit. Sitten päästään kunnolla treenaamaan.

Wilma on ollut todella reipas viime päivinä, kun oli ensin emännän vanhemmilla hoidossa ja sitten Anulla ja Kapulla.

Wilma sai eilen illalla ekaa kertaa broilerin koipea (raaka) ym. vastaavaa ja tuntui maistuvan, kuulemma ei ihan kokonaan maistunut.
Jatkossa ajattelin ostaa jotain tällaisia ja antaa silloin tällöin.

Wilmalla on nyt tällainen vähän erilainen viikko (to-to) kun emäntä on yövuoroissa, niin ei ehdi ihan niin paljoa touhuamaan koiran kanssa, kun on pakko nukkua päivällä. Tietenkin tehdään jotain pientä, mutta ei ihan samalla tavalla ole esim. mahdollisuutta lähteä hallille ym. treenaamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti