6.4.2011

06.04.2011 tokotreeniä ym. aktivointia..

Olin matkalla partiokokouksesta kotiin ja miettisin mitä voisin tehdä, jotta saisin tältä päivältä Wilmaa aktivoitua ja tehtyä jotain järkevää. Sitten sain ajatuksen, että jos löydän sopivan rauhallisen tyhjän parkkipaikan, niin voisimme harjoitella ulkona tottelevaisuutta ym. vastaavaa.

No löysin raisiosta sopivan parkkipaikan, siis meinasin ensin mennä yhteen puistoon, mutta puistoon olisi pitänyt mennä koirapuiston ohi (puistossa koiria), joten ei innostanut ja siinä lähellä oli sopiva parkkipaikka toisenlaiseen treenaamiseen.

Harjoiteltiin kaukokäskyjä (istu-maahan) olin varmaan 3-4 metrin päässä arviolta, aivan mahtavaa työskentelyä Wilmalta, jonka kanssa emme ole harjoitelleet kyseistä ulkona varmaan koskaan (siis kodin seinien ulkopuolella).

Sitten harjoiteltiin ihan paikallaan pysymistä istuen ja maaten. Nyt löytyy Wilmalta motivaatiota tokoilemiseen. Ei muuta kuin nyt treenataan sopivasti aina välillä tokoa. Seuraaminen pitää jollain tapaa opettaa paremmaksi; on liian väljää.
Sitten pitää ruveta harjoittelemaan jääviä liikkeitä pitkästä aikaa.
Paikkamakuu varmaan onnistuu jo, kunhan vielä jossain vaiheessa testataan sitä.
Sitten täytyy yrittää ruveta treenamaan useampaa juttua ilman välissä annettavaa palkkaa...mutta vasta sitten kun motivaatio on koiralla kohdallaan.

Mutta olin todella tyytyväinen koiran eiliseen työskentelyyn.

Huomenna taas

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti