14.5.2010

14.05.2010

Jeee nyt alkaa menemään hienosti jo koirienkin ohittaminen ajoittain. Tänään mentiin ihan normilenkillä ekaa kertaa koiran ohi hiljaa, hyödynnettiin vettä ja välimatkaa jonkin verran.



Kaksi muuta koiraa, jotka kohdattiin lenkillä olivat varmaan liian lähellä ja varsinkin kun toinen niistä alkoi haukkua. Mutta nyt on edes kerran onnistunut koirien ohittaminen muuallakin kuin agilityhallin läheisyydessä. Siellä onnistuu koirien ohittaminen jo helpommin, varsinkin treenien jälkeen.


Wilman yhteistyökyky on todella hienoa.


Odotamme Wilman kanssa innolla, että päästäisiin takaisin agitreeneihin. Toivottavasti tämä tauko tekee Wilman vaan innokkaammaksi treenaajaksi. Jonkin ajan päästä päästäänkin sitten treenaamaan hallissa enemmänkin, kun ollaan puoli vuotta treenattu, niin saamme anoa avaimen halliin ja pääsee tekemään itsenäistä harjoittelua.
Wilman kanssa tänään oltiin pitkällä lenkillä. Meidän piti ensin tulla isännän kyydillä takaisin, mutta isäntä oli ylitöissä vielä siinäkin vaiheessa kun pääsimme kotiin. Lenkistä tuli pitkä ja hikinen molemmille, koska ulkona oli varjossakin +28 astetta. Wilma kyllä käveli reippaasti koko lenkin. Lenkin pituudeksi tuli n. 6 km, jos mittasin sen oikein.


Mutta tuossa lämpötilassa se tuntui aika paljon kuumemmalta. Tällä kertaa emäntäkin muisti ottaa koiralle vettä mukaan. Myöskin vanha pariskunta kysyivät onko Wilma snatseri ja kerroin tämän neidin olevan kääpiösnautseri ja 1½ vuotias. Heillä on joskus ollut snautseri, eli keskikokoinen ja ilmeisesti heillä on ollut typistetty, kun puhuivat, ettei enää saakaan typistää.


Kohta siis varmaan pääsemme myös käppänäkerhon alaosaston tottiksiin Kupittaalle. Siellä on aina mukava päästä näkemään miten muilla menee ja sitten nähdä toimiiko se koira siellä ympäristössä. Tosin täytyy nyt ottaa oikein asiaksi treenata seuraamista ennenkuin mennään sinne. On päässyt vähän heikoksi seuraaminen, kun ollaan viime aikoina niin paljon kaikkea muuta harjoiteltu ja myöskin siksi, ettei siitä meinaa tulla mitään hihnan kanssa. Mutta täytyy vaikka sunnuntaina katsoa jos pääsis jonnekin sellaiseen rauhalliseen paikkaan treenaamaan, niin sitten ehkä voisi pitää vapaanakin ja treenata. Riippuu siitä mitä tehdään.

Wilmalle tulee nopeasti kuuma nyt, kun on niin kuumaa ja turkki on aika pitkä. Eilen nukkui tyytyväisenä autossa, kun olin katsomassa agilitykisoja.


Saa nähdä mennäänkö wirmo-open:iin, jossa on kolmen päivän ajan epävirallisia agilitykisoja, joissa mölleihin ei voi osallistua kuin ne koirat, jotka ei vielä ole oikeasti kisannut virallisissakaan. Sitten on startit, jotka on aloitteleville, vähän osaaville, jonka radoilla ei ole kuin putkia ja hyppyjä. Sen lisäksi on vielä ihan avoimen luokan kisat. Avoimen luokan kisoja yhteensä 6,. 3 päivänä kaksi kisaa päivässä. Starteilla ja mölleillä on yhteensä 4 kisaa kahtena päivänä, eli 2 kisaa päivässä.


Ollaan ajateltu Anun kanssa mennä sinne, me mennään varmaan Wilman kanssa startteihin, koska meillä ei ole kontaktitreeni vielä valmista.


Enkä vielä tiedä meneekö Wilma kontakteja osana rataa, kun tähän saakka ollaan treenattu kontakteja omina esteinään, kun haluan opettaa Wilmalle kunnolla esteet ennenkuin niitä otetaan osaksi rataa.


Odotan innolla, että mennään Anun kanssa tekemään omaa treeniä, niin voidaan laittaa Wilmalle hupitreeniä joskus, että saa vain juosta vapaana pitkin agikenttää, jossa on putkia, pusseja hyppyjä jne. Jotta innostuu lajista oikein kunnolla.


Kirjoittelen taas kun ehdin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti