5.7.2010

05.07.2010

Oltiin eilen illalla ottamassa agilitytreeniä Anun ja Kapun sekä Wilman kanssa hallilla.



Ensin otettiin kontaktitreeniä hihnan kanssa, otimme mukaan esteitä sillä tavalla, että Puomilta vapautin putkeen, jotta Wilmakin pääsee opettelemaan pikkuhiljaa kontakteja osana "rataa", siis pientä ratapätkää.


Nyt tarttisi vain päästä vain harjoittelemaan puomia ja a:ta erilaisilla puomi- ja a- esteillä, joten joku kerta otetaan ulkona kyseistä treeniä. Koska Wilman kanssa täytyy vielä harjoitella erilaisilla alustoilla puomia, eli, että muistaa aina kyseisen esteen kohdalla toimia oikein.


Puomia ei osannut vielä hypyn jälkeen hakea, joten otettiin siis vain puomi-putki.


Anu ja Kapu treenaavat jo ilman hihnaa, ottivat sarjan hyppy-puomi-putki.


Sitten otettiin vähän hyppyharjoituksia, Anun kirjasta. Ihan kiva kirja, omallakin ostoslistalla.


Sitten otettiin kujakeppitreeniä hypyllä. Ensin niin, että mentiin kepit, josta hyppy. Sen jälkeen hypyn kautta kepeille.

Tultiin Anun kanssa siihen tulokseen, että Wilma ei tarvitse joka kerta kepeille namialustaa loppuun, vaan mennään silleen, että saa lelupalkan sen jälkeen, jolloin suoritus on kovempi eikä koira pysähdy keppien loppuun. Wilmalle on mennyt hyvin perille se, että namialustalle pysähdytään, mutta tässä harjoituksessa se ei toimi meillä kovin hyvin.


Todettiin Anun kanssa, että otetaan Wilman kanssa namialustalla kepit ihan ensimmäiseksi muistutukseksi treeneissä ja sitten ilman namialustaa.


Tietysti namialustaa käytetään vielä siinä, kun harjoitellaan keppien sisääntulokulmia, jos tarvii. Katsotaan miten alkaa sujumaan.


Mutta ainakin me voidaan ottaa kepit osana rataa, jos ne on kujakepit plekseillä.

Tottakai välillä vaihdeltiin koirien vuoroja, jotta koirat saivat vielä tauot kunnolla välissä. Eli pääasiassa tehtiin vuorotellen ja toinen seuras ja antoi kommentteja.


Wilma pystyy niin hienosti pysymään lähdössäkin, kun harjoitellaan keskenään hallissa, että sitä hieno seurata.


Otettiin vielä lopuksi sellaista hauskaa treeniä, jossa otimme pussia, putkea hyppyjä. Oli hienoa nähdä, että Wilma on oppinut pussinkin vaikka se oli jossain vaiheessa ongelma este. Nyt menee hienosti osana rataa ja osaa hakea pussin suun.


Myöskin putken suun osasi hakea hienosti kunhan käsky tuli oikeaan aikaan. Eli harjoittelimme pussista putkeen menoa, ja jos sanoin putken juuri, silloin kun Wilma tuli pussista, niin suuntasi suoraan putkelle.


Putkesta ulos tullessa tuli niin hienolla vauhdilla, että kerran meni hypynkin ilman, että menin hypylle asti sekä tuli takaisin putkeen oikeaa reittiä, eli kiersi hypyn ja juoksi kauheaa vauhtia putkeen.


Otimme muutaman kerran rengasta ihan muistutukseksi ja meni aina hienosti.


Wilma innostui todella karvalelusta, narulelusta, vinkuleluista. Oli hyvä, että oli paljon erilaisia leluja palkaksi, koska ne jaksoi aika hyvin kiinnostaa palkkana.


Wilma on nykyään todella tottelevainen, vaikka läheisyydessä mennään kävelemään ja jos ei ole koiria näkökentässä voi pitää vapaana. Koirat on vielä vähän vaikea paikka meille, mutta sitlä harjoitellaan pikkuhiljaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti