6.7.2010

06.07.2010

Olin tänään illalla Wilman kanssa vähän treenaamassa hallilla, koska loppu viikosta aloitan valvomaan 5 yön putkea ja sitten ensi viikolla halli ei ole käytössä, joten menin tänään vähän treenaamaan ja aktivoimaan koiraa.

Otin treeninä hyppyjä, putkia, pussia ja pituutta. Meni aika hyvin. Otin putken pään hakemista ja irtoamista esteille, jos on oikeat termit.


Mutta teki pääasiassa koko ajan hienosti töitä kanssani. Malttoi pysyä ekankin esteen takana niin kauan, että itse ehtisin toisen ja kolmannen esteen väliin. Joka on aika harvinaista Wilmalta.
Otin rataan useamman (3) putken mukaan, jotta radalla on paljon kivaa hakemista.


Kahden putken välissä yksi hyppy, joten saatiin harjoiteltua putken hakua. Joka meni pääasiassa aika hyvin. Piilossa olevaa putken päätä ei löytänyt tai ohitti sen.


Jossain vaiheessa otin sitten harjoituksena osan radastamme, jonka alkuun laitoin pussin. Pääsääntöisesti seuraa hienosti ohjausta, joskus selvästi ei ole kunnon ohjausta, kun koira häviää selän taakse.


Näkösällä olevan putken pään osaa hakea upeasti. Pussin pään osaa hakea aika vaikeasta kulmasta.


Keppitreenejä taas seuraavan kerran, kun mennään Anun ja Kapun kanssa treenaamaan. Jotta saadaan houkutusta toiseen päähän tarvittaessa.

Työskentelyintoa löytyy, tykkää käydä treenaamaassa. Jos on ollut taukoa, on todella innoissaan menossa treenaamaan.

Eilen illalla, oltiin odottamassa kävelytiellä parkkipaikan lähellä isäntää kotiin:
-> Yhtäkkiä yhdestä pihasta tulee iso kokoinen musta koira, en ehtinyt näkeä, että koira tulee
-> Kuulin vain yhtäkkiä kun Wilma haukkuu paniikkihaukkua
-> Koira jäi piirittämään Wilmaa puolen metrin päähän ja murisi
->Wilma hihnassa ja toinen koira vapaana (kaikista huonoin juttu, miten tällainen kohtaaminen tapahtuu, koska aikaisemmat höyökkäykset on tapahtunut juuri tälleen, että hyökkäävä koira vapaana ja Wilma kiinni) -> omistajat vain kutsuivat koiran takaisin ja huusivat, että koira on ihan kiltti
-> ei vaikuttanut kovin kiltiltä, kun juoksi sieltä ja murisi ja kiersi Wilmaa.
-> Itsekin menin siinä paniikkiin ja yritin keksiä keinon, jolla estää enempää vahinkoa tapahtumasta.
-> Tänään tuntui, että lähes kaikkea piti haukkua, toivottavasti tämä onneton tapahtuma ei vaikeuta meidän koulutusta.
->Mielestäni omistajat olisivat voineet tulla ihan paikalle pyytämään anteeksi ja katsomaan ettei mitään tapahtunut, kuin vain huutaa, että koira on kiltti. Minusta ei ainakaan koira tullut kovin kiltisti paikalle.


Toivottavasti ei aiheuttanut Wilmalle pahempaa paniikkia, onneksi Wilma rauhoittui aika nopeasti siitä. Kun isäntä sitten tuli hetken päästä oli vain innoissaan.


Onneksi ainakin tänään treenaminen onnistui ihan hyvin eilisestä huolimatta.


Wilma on viime aikoina saanut itsensä takaisin, siis haluaa leikkiä kotona meidän kanssa, on energinen, mutta myöskin rauhoittuu jos ei touhuta mitään ihmeellisempää. Myöskin pitkästä aikaa saattaa leikkiä itsekseen kotona, sekä iltaisin kun on viileämpää saattaa saada leikkihepuleita, joita tulee välillä myös ulkona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti