23.7.2010

22.07.2010 Agilitya

Oltiin tänään treenaamassa Anun, Kapun ja Wilman kanssa.

Aluksi kokeiltiin putki kahdeksikkoa ja sitä tehtiin innostukseksi, koirat tykkäsivät juosta putkia.

Aluksi ei meinannut onnistua minun osalta radan suorittaminen, ohjasin jotenkin huonosti ja joko Wilma jäi liian taakse ja sen takia ei onnistunut joku/jotkut este/esteet, tai juoksin itse liian läheltä tai kaukaa ja Wilmakin meni esteen ohi.
Välillä saatiin ihan hienoa menoa aikaiseksi. Takaakierron Wilma osaa todella hienosti

Wilman keskittyminen herpaantui, ja treeneistä ei meinannut enää tulla mitään, mutta sitten teimme kaikkea muuta paitsi suunnittelemaamme radan pätkää. Osittain tehtiin sitäkin, mutta vain osittain. En saanut Wilmaan oikeanlaista virettä päälle. 

Tehtiin myöskin rengasta osana rataa sekä kujakeppejä otettiin hypyn kanssa. Välillä meni todella upeasti. Osasi hienosti hakea kauempana minusta hypyn sekä renkaan.
Kepit meni hienosti ja niitä haki todella upeasti. Voitaisiin mennä taas joku päivä treenaamaan kujakeppejä yhdistellen niihin muita esteitä.

Mutta tärkeintä oli päästä päättämään treenit silleen, että Wilma teki sitä mitä mä tahdoin. Mutta vaatisin Wilman toimimaan minun tahdon mukaan.

Anne Salo oli samaan aikaan treenaamassa ja juteltiin siinä yhdessä ja mietittiin miten Wilman kanssa toimitaan jatkossa. Annen kanssa juteltiin muutakin ja mietittiin monia asioita.
Kun pelkää busseja ja rekkoja, sekä niistä kuuluvia ääniä. Ajoittain se aiheuttaa pahan paniikin, enkä tiedä miten siihen vastata; joko jääräpäisesti vastata siihen sillä, ettemme poistu tilanteesta ennenkuin koira on rauhoittunut tai sitten poistumme heti siitä tilanteesta joko autoon tai kotiin. 

Viime viikonloppuna koirapuistosta vein Wilman autoon pois tilanteesta ja hain hetken päästä takaisin ja oli normaali oma itsensä. En vain tiedä kumpi on parempi vaihtoehto. Joko se, että saamme paniikin heti laukeamaan mahdollisimman nopeasti vai se, että koiran on keksittävä itse keino ulos tilanteesta.

Anne oli kiinnostunut näkemään kuinka hienosti WIlma osaa suorittaa ja hakea kujakepit ja mennä oikeasta välistä sisään ja suorittaa oikein alusta loppuun. Ja niihin pystyy jo hypyt ainakin yhdistämään. 

MARJA me ainakin voidaan ottaa syksyllä kujakepit osana rataa. Täytyy vielä jonkin aikaa treenata eri sisääntuloja. Tästä tuli ainakin Wilmalle sellainen oma itsenäisesti suoritettava este.

Lisää taas kun ollaan käyty treenaamassa tai on muuten jotain kirjoitettavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti