20.7.2010

20.07.2010 Koirapuistoilua, agility

Wilmalta lähti n. viikko sitten turkki ja vauhtia on tullut taas lisää vaikka on edelleen helteitä. Jaksaa juosta ja leikkiä todella paljon. Saa iltaisin usein leikkihepuleita.
Nyt on käynyt niin, että Wilmalla saattaa laueta paniikki, kun kuulee bussin tai rekan "sihahduksen". En tiedä milloin tämä on tullut, mutta nyt näyttää taas hiukan paremmalta tuo liikkuminen, mutta koirapuistossa laukesi vissiin sunnuntaina, kun rekka tuli läheiseen kauppaan tuomaan/hakemaan tavaroita.

Agilitytreenit jälleen käyty vetämässä hallilla.
Jaakkolan Tiina tuli kanssa samaan aikaan treenaamaan hallille ja sain mahdollisuuden kysellä vähän vinkkejä pehmeän/herkän koiran kouluttamiseen keinuun sekä kysyin miten saan Wilman hakemaan puomia esim. kun tullaan hypyltä, Tiina ehdotti namia puomin alkuun.

Ensin otettiin kahden hypyn kanssa takaakiertoja, jotka meni pääsääntöisesti hyvin. Aina harjoituksen päätteeksi otettiin muutaman kerran putkea.

Tämän jälkeen otimme puomia, johon laitoimme alkuun sen namin, kuten Tiina ehdotti. 
Tätä riitti kerta ja sen jälkeen osasi hakea puomia hienosti hypyn takaa. Nyt pitää vain miettiä miten saadaan kontaktit onnistumaan ilman hihnaa. Jotta Wilma ei opi varastamaan kontaktilta.
No täytyy toivoa, että joku kerta joku hyvä kouluttaja osuu samaan aikaan hallille, kun me niin voisi kysyä vinkkiä. 

Tämän jälkeen kaivettiin kujakepit esiin ja ruvettiin treenaamaan kujakeppejä. 
Laitettiin alkuun pleksit keppeihin sekä kepit hiukan koiria leveämmiksi ja treenattiin ensin kepit + hyppy ja sen jälkeen hyppy+kepit+hyppy, jonkin ajan päästä kavennettiin keppejä lisää. Edelleen meni hienosti. Otettiin jopa kokeeksi pleksit pois ja silti meni hienosti. Wilma osaa hakea kujakepit hienosti.
Otin myös kertaalleen silleen, että mentiin niinkuin aikaisemmin, mutta sitten tultiinkin sen toisen hypyn jälkeen käännyttiin takaisin kepeille ja sen jälkeen hyppy. Hienosti meni, ei voi kuin olla tyytyväinen koiraansa.

Kokeilin taas siinä jossain välissä rengasta ja pääsääntöisesti Wilma hakee renkaan hienosti. Hyppäsi kerran jopa renkaan vinoon.

Olen todella tyytyväinen tuon koiran työskentelyyn. Siitä saa vielä joskus olla todella tyytyväinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti