12.6.2010

12.06.2010

Wilma on ollut todella väsynyt eikä lenkkeily ole kiinnostanut. Wilma on muutaman kerran lenkillä lopettanut kävelemisen eteenpäin, vain takaisin kotiin/autolle. Voisi olla jotain valeraskautta ym., koska ei halua kävelylenkkejä kuumalla, mutta työskentelee tottiksessa ja agilityssa todella upeasti. Myöskin muille haukkuminen ja muriseminen on lisääntynyt.



Keskiviikkona oli tottelevaisuustreenit Kupittaalla. Hanna oli kouluttamassa.


Katsottiin ensin, että mitä Hanna meidän päänmenoksi oikein suunnittelee, kun laittoi neliöiden kulmamerkit maahan.


Päänmenoksi oli suunniteltu seuraamista, jossa kulmat käännyttiin oikealle. Meni todella hyvin. Vaikka ei olla kovinkaan paljoa seuraamista viime aikoina treenattu. Välillä vain jäi vähän turhan taakse, mutta meidän treenaamisessa tällä hetkellä tärkeintä on se yhdessä tekeminen.

Vaikka treenataankin, niin toko-kokeeseen mennään jos sinne pisteeseen asti päästään.


Sitten otettiin luoksetuloa.


Ensin silleen, että ei kutsutakaan luokse vaan palataankin palkkaamaan koira paikalleen. Ja sitten käveltiin uudestaan kauemmas ja tällä kertaa sitten kutsuttiin. Wilma tulee todella hienosti luokse ja vaikka suoraan sivulle, jos annan käskyn sivulle. Usein jo menee todella hienosti sivu -käskyllä juuri oikeaan paikkaan.


Tämän jälkeen otettiin paikallamakuuta. Wilmalla meni todella todella upeasti.


Ei ole koskaan aikaisemmin näin hienosti ollut paikallamakuussa ja näin pitkää aikaa. Oli varmaan ainakin minuutin, en itse asiassa tiedä kuinka kauan, mutta aika kauan. Ja tottakai kävin välillä palkkaamassa ja loppujen lopuksi aika usein.


Jonka jälkeen otettiin vuorostaan taas seuraamista neliössä, joka mentiin vuorostaan taas vasemmalle kääntyen, joka kulmasta. Meillä meni aika hyvin siihen nähden, ettei pahemmin olla treenattu vasemmalle kääntymistä seuraamisen yhteydessä.


Tämän jälkeen otettiin vielä uudelleen luoksetuloa, joka meni jälleen todella hyvin.


Sitten otettiin vielä seuraamista ihan sai mennä neliötä hyödyntäen tai ei, mutta toiveena Hanna ehdotti, että otetaan seuraamista, jossa tehdään täyskäännöksiä.

Tämän jälkeen sitten lopeteltiin.


Torstaina aamulla lähdettiin Wilman kanssa viemään Kapua nypittäväksi, kun Anu oli sotkenut aikataulut ja olikin töissä. No vietiin Kapu kasvattajalleen Kirsille nypittäväksi ja lähdin sitten Wilman kanssa viettämään aikaa Uuteenkaupunkiin siksi aikaa.


Käytiin katsomassa lemmikkitarvikekaupassa, josta lähdettiin joen rantaan istuskelemaan ja nauttimaan kauniista säästä,


Sitten laitoin Wilman hetkeksi aikaa autoon suojaan auringolta. Ja itse istuskelin autossa kanssa hetken poissa auringosta.


Sitten menin puistoon ja opeteltiin Wilman kanssa käskyjä vasemmalle, oikealle ja eteen namialustojen avulla.


Wilma on todella nopea oppinen, täytyy ruveta taas joku päivä tekemään sitä. Täytyy vaan melkein ottaa ulkona, että saa tarpeeksi välimatkaa ja tilaa sekä haasteellisuutta.


Sitten kun oltiin oltu vähän treenaamassa olikin Kirsi sillä aikaa soittanut, ja Kapu olisi hetken päästä valmis.


Jäin tietenkin jumiin suustani Kirsin kanssa ja mietittiin monia asioita.


Sitten lähdettiin kohti Naantalia ja Turkua, pikaisesti kävin kotona, jonka jälkeen alettiin suuntaamaan agilitytreeneihin. Kapu oli aivan ihana javirtaa täynnä kun pääsi eroon turkistaan.


Agilitytreeneissä otettiin ensimmäiseksi kontaktia puomilla. Marja sanoi, että Wilma osaa jo kontaktin suorittamisen idean, mutta suositteli vielä jonkin aikaa käyttämään hihnaa ja apuohjaajaa, että tulee mahdollisimman paljon onnistuneita suorituksia, koska Wilma on nopea oppimaan, ettei opi vahingossakaan tässä vaiheessa mitään väärää tapaa.

Seuraavaksi otettiin radanpätkää, mutta ensin kokeilimme Wilman kanssa osaammeko takaaleikkausta, rata aloitettiin taas muurin takaa, sitten mutkaputkelle, koska emme mene vielä kontakteja osana rataa, josta mentiin hypyille, joka ensin hypättiin eteenpäin ja piti kiertää viereinen hyppy takaa, josta mentiin seuraavalle, hypylle, koska meillä ei torstaina ollut Wilmalle mitään kovin hyvää intoa opetella uutta tekniikkaa, mentiin rata valsseilla. Pari hyppyä vielä ja sitten putkeen, putken jälkeen pari hyppyä ja rengas. Onnistuin kaksi-kolmekertaa heittämään lelun renkaan reunaan enkä onnistunut heittämään renkaan läpi vaikka sitä yritin.


Mutta muuten olin todella tyytyväinen Wilman työskentelyyn. Nyt meni jo renkaan hienosti ihan vain kädellä ohjaamalla ja heitin lelun sittenkun rengas oli suoritettu.


Tänään oltiin Wirmo-Openissa, joka on kiva agilitytapahtuma, jossa oli epävirallisia agilitykisoja kolmessa luokassa. Startit, joissa oli vain putkia ja hyppyjä, joka oli tarkoitettu koirakoille, jotka eivät vielä osaa esteitä osallistuakseen mölleihin; koirakoille, jonka ohjaajalla ei ole hyvää radanlukutaitoa ym. vastaaville.

Möllit ihan normi periaatteilla sekä kisaavat, mutta tapahtumassa ei voinut osallistua kuin yhteen luokkaan saman koiran kanssa.


Starttien ja möllien radat oli sellaisella ihanan kunnolla aidatulla kentällä.Wilma ainakin selkeästi tunsi siellä olonsa turvalliseksi.


Tapahtuma oli kiva ja kisaradat kivoja, eka aika kiva ja helppo, toisessa oli sitten vähän lisätty vaikeutta, mutta silti kiva rata.


Meillä meni ihmeellisen hyvin, vaikkei päästy yhtään innostamaan esteisiin ennen rataa.


Mutta kun mentiin radalle Wilma oli ihan valmis tekemään yhteistyötä. Ratameni niin hienosti, että olimme toisena sillä radalla, vain hiemanhitaampia kuin Anu ja Kapu, jotka voittivat sen radan.


Eli otettiin MINI STARTEISSA ATT:lle kaksoisvoitto.


Toisella radalla me oltiin Wilman kanssa kolmannella sijalla.


Todella tyytyväinen olen Wilman tämän päiväiseen työskentelyyn.


Toivottavasti huomenna menee yhtä hyvin kisoissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti