20.8.2010

20.08.2010 Ohjatut toko- ja agitreenit

Keskiviikkona oltiin tottistreeneissä Kupittaalla ja Taija oli kouluttamassa.
Taija oli ottanut vähän erilaisia juttuja, koska oli sateinen keli ja maa märkä, niin ei ihan perustottista otettu.

Ensin otettiin seuraamista tötsien ohi pujotellen. Meni ihan ok Wilman tämän hetkisellä keskittymisellä. Taija kehoitti puhumaan enemmän tällä tavalla treenatessa, että muistaa käyttää ääntään ja puhua sille koiralle ja kehua kun se työskentelee.

Sen jälkeen pitkästä aikaa harjoiteltiin alokasluokan hyppyä, joka on sellainen, että koira hyppää hypyn yli ja jää toiselle puolelle seisomaan, kunnes ohjaaja tulee viereen ja saa luvan käskeä koiran sivulle.
Meillä menee siihen asti hyvin, että itse olen hypyn eri puolella palkkaamassa, mutta siitä siirtyminen koiran viereen on haasteellista, että koira pysyisi paikallaan seisomassa kunnes ohjaaja on vieressä.
Myöskin Taijan vinkki oli, että koira vapautetaan suoraan seisomasta eikä turhaan käsketä viereen istumaan näin alussa treenatessa.
Tässä vaiheessa pystyin Wilman pitämään jo vapaana sen aikaa kun tehtiin harjoitus.

Tämän jälkeen opeteltiin vähän ruutua ja miten se kannattaa opettaa. Wilma meni hienosti, mutta Wilma on opetettu menemään eteenpäin namialustalle. Wilma ainakin teki hienosti kaikkea.
Tässäkin pidin Wilman vapaana harjoituksen ajan. Ensin vein Wilman istumaan jonkin matkan päähän ruudusta ja menin viemään palkan ja sen jälkeen menin päästämään Wilman palkalle.

Sen jälkeen opeteltiin merkkiä, johon käytettiin samaa opetusmetodia, että laitettiin merkin taakse alusta, jonka päälle laitettiin nami. Ja koira lähetettiin sinne syömään namia.
Tässä toimin samalla tavalla kuin ruudussa.

Tokon suhteen ensi vuodeksi tavoitteena on toko-kisoihin osallistuminen. Alokasluokan liikkeistä ihan alussa opeteltavia ovat liikkeestä seisominen sekä hyppy, myöskin kunnolla harjoitusta vaatii vielä liikkeestä maahanmeno
Alaosaston leirin jälkeen on edelleen todella hyvä motivaatio yrittää tehdä Wilmasta agikoiran lisäksi toko-koira.

Muutenkin koulutus tuntuu taas tällä hetkellä pureutuvan.
Tehdään paljon juttuja yhdessä ja Wilma tuntuu nauttivan. Myöskin tokossa mennään ihan innolla.

--

Eilen oli sitten agilitytreenit ja Wilma oli ihan intsinä.
Meillä oli sijaiskouluttaja Raija vielä tämän toisen kerran.

Kiitos Anulle, että antoi Wilmalle kumisen helistinpallon, joka oli ihan paras juttu treeneissä.

Raija muisti Wilman viime viikkoisen motivaatiopuutoksen ja otti sellaisen juoksusuoraradan meille ensimmäiselle radalle. Wilma oli ihan liekeissä kun sai juosta ja hyppiä sekä meni hienosti pussiin ja takaakiertokin onnistui. Wilmalla oli pitkästä aikaa sellainen kunnon into agissa, jota ei ole pitkään aikaan näkynyt ja helistinpallon perässä juoksi ihan julmetun kovaa.
Raija muistutti, että pitää käsi koko ajan suorana ja liikkuu, niin koira kyllä menee hypyt vaikka itse onkin vähän kauempana ja se meni. Ihan mahtavaa miten Wilma työskenteli.

Wilma ei meinannut mennä millään putkeen siihen päähän kuin oli tarkoitus, mutta ilmeisesti vika oli ohjaajassa. En vain millään saanut onnistumaan. Joten täytyy kokeilla joskus uudestaan. Wilma tuntui päättäneen, että menee juuri siitä päästä joka on ensimmäisenä vastassa.
Kylläkin ohjaajankin pitää muistaa katsoa koiraa.

Raija muistutti myös, että joskus käy hallilla vain leikkimässä koiran kanssa, ilman mitään kunnon treenitarkoitusta vaan vain motivoimassa koiraa.

Agilityn tavoitteena olisi olla kisavalmis ensi vuonna. Siis mentäisiin vihdoin ekoihin virallisiin kisoihin 1-luokkaan. Mutta kaikki tavoitteet on vain sitä varten, että pysyy motivaatio treenata, kun on tavoitteita. Myöskin pysyy halu käydä tekemässä itsenäisiä treenejä.

Sunnuntaina mennäänkin pitkästä aikaa epävirallisiin agikisoihin Mynämäelle starttiluokkaan, jossa on vain hyppyjä ja putkia.

Sitten ensi viikon sunnuntaina onkin ATT:n seuramestaruus, johon aiomme osallistua.

Pitää vaan malttaa pitää myös taukoa treenaamisesta, ettei joka päivä tehdä jotain.

Ollaan myöskin harjoiteltu vasemmalle ja oikealle menoa namialustojen avulla. Sekä eteen käskyä.

Täytyy taas ottaa itseään niskasta kiinni ja käydä vähän enemmän treenaamassa. Mutta maltilla tietysti myös.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti