9.8.2010

08.08.2010 Ohjattu agility sekä Alaosaston kesäleiri

Viime torstaina oli pitkästä aikaa ohjatut agilitytreenit. Treeneissä Wilmalla oli vähän puhti pois ja hallissa joku vahva tuoksu, jonka luota ei voinut millään lähteä.
Ensin mentiin rataa, mutta koska Wilman motivaatio oli hiukan kadoksissa tehtiin meidän toisella vuorolla A-estettä Marjan kanssa.
Kujakepit meni taas aika hyvin sisällä.

Nyt täytyy pitää muuten taukoa, mutta ohjatuissa treeneissä käydään. Muita juttuja nyt vähän aikaa vähemmän.

Nyt la-su oli Suomen kääpiösnautserikerhon Lounais-Suomen alaosaston kesäleiri, joka oli ihan huippu. Hauskaa oli ja tutustui uusiin ihmisiin. 
Muutamia juttuja aion tähän blogiin leiristä kirjoitella itselleni muistiin.
Koulutusmahdollisuuksia oli peruskoulutusryhmä = toko-aloittelijat, TOKO-ryhmä - osaavat sekä agilityssa aloittelijat ja osaavat.

Koulutuksista vastasi Kari, Taija ja Jaana. 

Me Wilman kanssa osallistuimme molemmissa osaavien ryhmään.
Kiitos Karin saimme muutaman täydellisenkin suorituksen TOKO:n alokasluokan liikkeistä viikonlopun aikana. 


Paikallamakuu oli todella hyvää Wilmalta, ainut kun tulen takaisin luokse yrittää ruveta heti palkan jälkeen istumaan, josta joutuu uudelleen käskemään maahan. Kari kehoitti tekemään myös sitä, että vapauttaa suoraan paikallamakuusta.


Luoksetulo oli molemmilla kerroilla täydellinen. Todella upea luoksetulon sivulle tuleminen. Olin iloinen, että jokin juttu meilläkin tällä kertaa meni todella hyvin.


Liikkeestä maahanmeno meni paremmin kuin uskoinkaan ja Kiitos Karin; uskalsin siirtyä astetta vaativampaan haasteeseen ja se meni oikein.


Liikkeestä seisominen on meillä vasta ihan alkutekijöissään, joten siihen nähden ihan ok suoritus.


Seuraamiseen unohdin pyytää vinkkejä sen vahvistamiseen. Mutta varmasti se, että tekee tarpeeksi lyhyitä treenejä ja paljon onnistuneita suorituksia, joista saa vahvisteen/palkan. Seuraaminen ainakin su, kosahti siihen, että juuri ihan alussa meidän taakse tuli koira, jota Wilma ei ollut nähnyt aamun aikana aikaisemmin, niin se vei Wilman keskittymisen ja seuraamisesta ei tullut mitään.
La seuraaminen ainakin onnistui ihan ok, mutta kouluttaja unohti koirani pelon isoa koiraa kohtaan ja käänsi meidät suoraan kohti kultsua, aluksi kävelin ihan itse rennosti eteenpäin, mutta sitten huomasin Wilman rupeavan hidastelemaan ja muistutin kouluttajaa meidän isojen koirien pelosta, joten Wilmaa ei enää seurautettu suoraan kultsua kohti.

Leirillä ollut kultsi Sara sai toimia Wilmalle totuttelukoirana, siis totuttelua kiltteihin isompiin koiriin.

Kun koiralle opetetaan uutta ja esim. namin avulla johdattelu ei auta, niin pieni pakotus on parempi kuin useampi käsky. 
Mahdollisimman nopea ojentaminen ja korjaaminen.

Ojentamista/neg. palautetta koiralle max 10 % ja positiivista vahvistamista vähintään 90 %. Tämä oli Karin suosittelema suhde koiran kouluttamiseen. Siis, että koiraa voi ojentaa tarkkaan ja harkitusti. Itsellä pitää olla oikea asenne.
Koiralta täytyy vaatia aina se mitä on pyydetty/käsketty.
Koiran palkkaaminen ja positiivinen vahvistaminen on tärkeää.

Päätin mennessäni grillille, että Wilma ei saa tulla siihen penkkien ja grillin väliin ollenkaan. 
Sain pidettyä aika hyvin sen siellä ulkopuolella ja kaikki sai sen laittaa ulkopuolelle. Anu ja Anne ainakin laittoivat Wilmaa sieltä pois useamman kerran, mutta silti teki niinkuin käskettiin.

Illalla meitä jäi grillille yhtäkkiä istumaan viisi: Taija, Anu, Minna, Eija sekä minä. Meillä oli kivaa ja hauskaa, yhtäkkiä keksimme, että lähdemme keskellä yötä rakentamaan rataa valmiiksi sunnuntai aamuksi. Radan rakentamisen jälkeen palasimme grillikatokseen istumaan ja juttelemaan, Wilma meni loppujen lopuksi siihen katoksen lattialle nukkumaan.

Keli viikonloppuna oli vähän hankala. Kuuma (hellettä), Aurinkoista, Nihkeää, Painostava sekä sellainen, että sadetta olisi tulossa.

Agissa tehtiin ratoja, oli vähän liian haastavaa välillä Wilmalle, jonka motivaatio kärsi kelistä ja väsymyksestä. 
Lauantaina saatiin mentyä suurin osa mitä pitikin. Taija: kivoja ratoja.
Sunnuntaina ekalla pätkällä vielä saatiin koira innostumaan, mutta sen jälkeen ei tullut enää mistään mitään agissa, sitten vaadittiin se tekemään muutama juttu, jotta päästiin palkkaamaan oikeasta toiminnasta. Eli ei annettu lopettaa kun itse päättää.

Lauantai illalla oli koira-aiheinen luontopolku, joka oli hauska ja hauskoja tehtäviä. Piti saada koira noutamaan pallo, mutta Wilma meni kyllä sinne pallon luokse, mutta siihen se jäi - lähti siitä jonkin hajun perään ja tarpeilleen, niin ei voinut keskittyä. 
Toisena koiran kanssa tehtävänä tehtävänä oli pitää koira erossa namista 20 sek. hihna löysällä. No Wilma ei ehtinyt edes huomata, että siinä joku nami oli ja sai sen sitten mennä syömään.

Kolmas tehtävä oli, että piti laittaa koira merkille paikalleen ja sitten itse menee sinä aikana juomaan drinkin ja drinkkiä sai juoda niin kauan kuin koira pysyy paikallaan.
No ajattelin, kyllä Wilma pysyy, mutta ei siitä tehtävästä tullutkaan mitään. Uskoin siihen, mutta olin tällä kertaa väärässä.

AIVAN MAHTAVA LEIRI JA PARASTA, KOIRAT SAIVAT OLLA MUUTEN VAPAANA, PAITSI KOULUTUKSISSA PIDETTIIN OSIN KIINNI.
Kivaa oli ja odotetaan innolla seuraavaa. 

Tuli ihana into jatkaa koiran kouluttamista ja sai taas uskoa siihen, että voin saada koirani koulutettua tokoa tai muuta silmällä pitäen. Innostus koulutusta kohtaan kasvoi ihan roimasti. Vaikka muutenkin tykkään Wilman kouluttamisesta, niin siihen tuli lisää intoa nyt taas ja oikein odotan innolla syksyn tottiksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti