27.8.2010

27.08.2010 Ohjatut TOKO- ja agitreenit

Keskiviikkona oli alaosaston tottis-treenit Kupittaalla. Meni ihan ok ja olin tyytyväinen koiran suoritukseen.
Toiseksi viimeisen harjoitteen kohdalla Wilma ei enää jaksanut.
Namit ei saanut koiraa tekemään mitään eikä lelut. Heitin palloa kaksi kertaa eikä koira inahtanutkaan mihinkään. Koira oli oikein kunnolla väsähtänyt.

Harjoiteltiin sekä alokasluokan hyppyä että avoimenluokan hyppyä, täytyy ruveta harjoittelemaan sitä hyppyä jollain tavalla (siis missä olisi toko-hyppy) ja saada Wilma pysymään seisomassa paikallaan.
Avoimen luokan hypyn teki melkein kerrasta oikein. Ainoastaan istuminen ei tapahtunut ekasta käskystä.

Luoksetuloa ei päästy kunnolla harjoittelemaan, ensin varasti pari kertaa ja sitten kun yritettiin mennä toiseen suuntaan alkoi toisen ryhmän koirat juoksemaan sinne suuntaan missä Wilman olisi pitänyt pystyä istumaan paikalla, kun mä menen kauemmaksi. Ei onnistunut ja jouduttiin jättämään kesken. Tämän jälkeen ei tehty mitään. Ei ollut koiralla enää motivaatiota.

Minulle riitti, että koira toimisi edes sen verran hienosti.

------------

Eilen meillä oli agilitytreenit ja harjoiteltiin pöytää ja otettiin radan pätkää.

Wilma muisti, että pöydälle sai irrota, mutta ei malttanut odottaa, että tulee ohjeet vaan yritti mennä ilman ohjeita sinne.
Myöskään en tajunnut ekalla kerralla vahvistaa pöydällä pysymistä, niin muutaman kerran karkasi sieltä. Täytyy ruveta vahvistamaan, että pysyy siellä kunnes annetaan lupa tulla pois.
Liian pitkät välimatkat on vielä haasteellisia erityisesti ulkona. Ensin otettiin yhden hypyn takaa, sitten kahden hypyn takaa ja näm vielä jollain tavalla onnistui, mutta sitten kun mentiin neljännen hypyn taakse ei enää kestänyt eroavaa matkaa minusta ja ei pysynyt odottamassa. Selkeästi ei luottanut olevansa turvassa.

Radan harjoituksissa ei meinannut millään ensin onnistua, mutta sitten jostain löytyi vauhtia ja keskittymistä ja päästiin menemään koko rata läpi hyvällä vauhdilla ja innolla.
Mulle oli tärkeintä, että sain Wilman tekemään ja seurasi ihan ok ohjausta.

Täytyy ruveta välillä taas treenaamaan ulkonakin. Pimeällä vain ei voi ja harvemmin sinne kannattaa päivällä mennä, kun siinä menee rekkoja koko ajan ympärillä.
No jos saadaan ensi kesäksi parannettua tuota tekemistä ulkona, Siis olisi niin iso into, että voittaisi ulkona häiriötekijät. Wirmo-Openin kentällä kykenee keskittymään ihan täysillä, mutta siellä onkin 2 metrin aidat ympärillä.

Yritettiin kuvatakin treenejä, mutta loppui kamerasta muisti kesken.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti