25.9.2010

25.09.2010 toko, agi ja agi-epikset

Keskiviikkona olin koulutusvuorossa tokossa, joten otin Wilman kanssa hiukan tokoa ennen ryhmää ja ihan ok häiriöihin nähden meni.

Torstaina oltiin ohjatuissa agitreeneissä ja Wilma toimi aika hyvin. Saatiin kotiläksyksi harjoitella persjättöä. Wilma osaa aika hyvin suoralla tehdä aika itsenäisesti takaaleikkauksen. Muutenkin irtoaminen esim. putkille on todella hyvää nyt. Myöskin selkeille hypyille irtoaa todella hyvin.

Wilman kanssa on nyt todella upeaa treenata. Natural Menu kelpaa palkkana nyt missä vain.
Päätin myöskin kokeilla uutta tuoreruokaa, jos se kelpaisi neidille ruoaksi.

Eilen illalla oltiiin epiksissä kisaamassa.
Tuomarina oli Esa Lehdistö, joka ei koskaan tee mitään ihan yksinkertaisia ratoja vaan positiivisella tavalla haastavia. 
Tehtiin puhdas nolla rata, johon olin todella tyytyväinen, kun meinasin itse aiheuttaa meille virhepisteitä, unohtamalla miten mun piti ohjata. Piti valssata ja unohdin sen, enkä saanut enää niin hyvin pelastettua sitä kuin mitä olen välillä aikaisemmin onnistunut. Silti olen todella tyytyväinen Wilman toimintaan ja tehtiin kuitenkin takaakierrot oikein sekä irtosi putkiin todella kaukaa.
On kivaa kun meidän epiksiä on katsomassa joku kouluttajista, joka tietää meidän tason ja osaa antaa oikeanlaista palautetta ja kertoa tarpeen vaatiessa ne positiiviset asiat radasta ja myöskin se, että muistuttavat, että koira toimii tasoonsa ja kokemuksiinsa nähden todella upeasti.

MIIA kiitos, kun olet ollut antamassa sen palautteen kisan jälkeen. Se on ainakin itselleni todella tärkeää ja kiitos myöskin avusta, että saadaan Wilmasta vielä enemmän irti.

Mä tykkään tosta koirasta vaikka se välillä onkin haastava. Mutta siinä näkee kuitenkin aina, että se tekee työtä niin hyvin kuin osaa ja haluaa olla hyvä.

Kun kisamme oli ohi Miia Anttila pyynnöstäni lupasi auttaa siinä, että saataisiin Wilma leikkimään vetoleikkejä palkkana. Saatiin myöskin vinkkejä, miten sitä vetopalkkaa käytetään ja missä tilanteessa toimitaan milläkin tavalla.
Ensin Wilmaa ei kiinnostanut ollenkaan vetolelu, mutta kun Kapu tuli sillä leikkimään Miian kanssa, niin johan Wilmakin rupesi leikkimään. Hetken päästä Wilma ja Miia leikkivät kahdestaan ja Miia sanoi, että Wilma veti välillä ihan tosissaan. Oli ihanaa nähdä kuinka innoissaan se oli leikistä ja ei huomannut ohi kulkevia koiria.

Myöskin kouluttajamme kehoitti maustamaan Wilman vettä esim. treeneissä ja myöhemmin kisatessa. Jotta varmistutaan, että Wilma juo riittävästi aina. Täytyykin kokeilla huomenna, jos vaikka maustaisin jollain tavalla vettä mukaan, jos mennään kisoja katsomaan. Välillä Wilma juo ihan hyvin, mutta välillä taas ei..

Tänään aamulla oltiin ensin puolen tunnin lenkki pururadalla ja metsässä, jonka jälkeen lähdettiin katsomaan piirimestaruuskisoja, jonne päästyäni mua pyydettiin kuvaamaan melkein heti. Ihan kiva myöskin harjoitella koirakoiden kuvaamista radalla. 

Anu lähti sieltä illaksi töihin ja Kapu tuli mulle hoitoon, jäin viel silloin katsomaan kisoja loppuun saakka ja sen jälkeen menin koirien kanssa metsään, oltiin siellä 30-60 min, en tiedä kuinka kauan tarkalleen, kun en katsonut kelloa.
Metsässä kaivoin yhden lelun esiin ja leikkisin vetoleikkejä koirien kanssa ja sain Wilmankin oikein kunnolla innostumaan, kun molemmat tuijottivat lelua pistin sen taskuun ja palkkasin nameilla kiltteydestä, en pystynyt antamaan niiden purkaa sitä, koska jompi kumpi ei olisi antanut siellä sitä lelua takaisin. Mutta leikkiä kesti yhteensä ehkä minuutin, jos sitäkään. Ihan muutaman kerran annoin vetää ja pidin ne lelun avulla lähelläni metsässä.

Aivan mahtava päivä ollut. ATT:läiset on hauskaa porukkaa ja avoimia. Kaikkien kanssa on helppo jutella. Eri kouluttajilta saa vinkkejä eri tilanteisiin.
Myöskin kuulee paljon hyviä asioita muiden toiminnassa ja saa kuulla mikä helpottaa radalla ja mikä taas vaikeuttaa, myöskin aina katsoessa huomaa erilaisia tekniikoita miten jonkun kohdan voi tehdä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti